Menu

Výběr postele z masivu je sázkou na kvalitu

0 Comment

Zařizujete si ložnici, dětský pokoj anebo pokoj pro studenta? V každém případě se neobejdete bez kvalitní postele. Tedy takové, která nejen na první pohled krásně vypadá, ale zároveň je stoprocentně zdravotně nezávadná, kvalitní a dlouho vám vydrží. A přesně taková je dřevěná postel 90×200 cm z masivní borovice.
V místnostech, ve kterých trávíme hodně času, což pokoj a ložnice jednoznačně jsou, se vyplatí věnovat pozornost zdravotní nezávadnosti zvoleného nábytku.

dřevěná postel

Možná vás to překvapí, protože jste toto kritérium považovali za samozřejmost, ale není to tak. Když sáhnete po nábytku z dřevotřísky, může se vám stát, že vzduch v takovém pokoji budou postupně zamořovat výpary z jedovatých lepidel. Tato lepidla se používají k pojení jednotlivých kousků dřeva, ze kterých je dřevotříska zhotovena. A mohou být více či méně kvalitní, o čemž vypovídá uvedená emisní třída takového nábytku. V každém případě, když zvolíte nábytek z masivu, vsadíte na kvalitní přírodní materiál, se kterým vám žádné riziko nehrozí a vy tak ve své posteli budete moci odpočívat bez obav o své zdraví.

Nicméně nábytek z masivního dřeva vám nabízí ještě celou dlouhou řadu jiných výhod, ke kterým patří i jeho dlouhá životnost. Přírodní dřevo totiž stárne do krásy, tak jako víno. Jeho barva postupně medoví a zlátne a je potěchou pro oko, nemluvě o postupně se vybarvujících letokruzích. Na takový nábytek je proto vždy radost pohledět a nikdy se vám neokouká. A navíc, pokud náhodou dojde k tomu, že jej budete potřebovat opravit, je to snadné – stačí postižené místo přebrousit a znovu nalakovat a nikdo nic nepozná.

postel dřevěná

Nehledě na to, že masivní nábytek vždy snadno a velice dobře zapadne do libovolného typu interiéru, ať už fandíte moderním trendům anebo se raději držíte klasiky. Výběr tohoto typu nábytku jednoznačně oceníte a u vás doma odvede tu nejlepší službu, ať už se bude jednat o zmíněnou postel anebo libovolný jiný kus nábytku.